۱۳۹۹ دوشنبه ۵ آبان
ساعت
بخش آنالیز دستگاهی

معرفی بخش آنالیز دستگاهی
بخش آنالیز دستگاهی آزمایشگاه کنترل مواد غذائی، آرایشی و بهداشتی با  دستگاه اتمیک ابزوربشن (Atomic absorption ) آماده خدمت رسانی در زمینه اندازه گیری فلزات سنگین  با توجه به استانداردهای روز دنیا می باشد.
طیف‌سنجی (اسپکتروفتومتری) جذب اتمی طیف‌سنجی جذب اتمی (AAS) یک وسیله‌ی فوق‌العاده با کاربرد چندمنظوره در شیمی تجزیه است. عناصر کمیاب سمی موجود در مواد غذایی، آب آشامیدنی و چند عنصر معمول دیگر، مانند کلسیم و سدیم و همچنین مقادیر بسیار ناچیز غلظت فلزات توسط اسپکتروفتومتری جذب اتمی (Atomic absorption spectrophotometery) اندازه‌گیری می‌شوند. طیف بینی جذب اتمی شامل مطالعه جذب انر‍ژی تابشی (معمولا در نواحی ماوراء بنفش) به وسیله اتمهای خنثی در حالت گازی است.
از عمده ترین آزمون تخصصی این بخش می توان به  اندازه گیری باقیمانده فلزات سنگین، با دستگاه جذب اتمی نام برد. سه تکنیک اصلی در طیف سنجی جذب اتمی شامل طیف سنجی جذب اتمی با شعله (FAAS) ، طیف سنجی جذب اتمی با کوره گرافیتی (GFAA)  و همچنین طیف سنجی جذب اتمی بر پایه تولید بخار هیدرید (VGAAS)  می باشد. تفاوت تکنیک های آنالیز با دستگاه جذب اتمی در نوع اتم سازی یا همان Atomization  می باشد.

شرح وظایف:
–          کسب خط مشی و دستورالعمل لازم از مافوق مربوطه
–          انجام آزمایش های تخصصی و حساس در رابطه با آنالیز مواد غذایی در صورت لزوم
–          شرکت در کنگره ها و سمینارهای علمی آموزشی در رابطه با مواد غذایی، آرایشی- بهداشتی به منظور بهره برداری از یافته های جدید علمی در جهت انجام وظایف مربوطه
–          ساخت مواد شیمیایی و معرف ها
–          انجام آزمایش های آنالیز نمونه های غذایی از نظر قابلیت مصرف با توجه به استانداردهای موجود و اعلام نتیجه
–          ثبت نتایج حاصل از آزمایشات انجام شده در دفتر کارشناسی، دفتر کل، فرم نتایج آزمون و ثبت در سامانه شبکه ملی آزمایشگاهی
–          بروز رسانی استانداردها
–          نگارش مستندات بخش شامل روش های آزمون، روش های کار با دستگاه، مواد شیمیایی و محلولها و کالیبراسیون
–          آموزش مسئولین فنی، دانشجویان
–          بازدید از آزمایشگاه های واحدهای تولیدی
–          همکاری در طرح های تحقیقاتی مرتبط با فعالیت های آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی- بهداشتی
–          افزایش مهارت های شغلی از طریق شرکت در دورهای آموزشی و بازآموزی مربوطه
–   انجام آزمون های اعتبارسنجی روش های آزمایش و تجهیزات
–          تهیه گزارش و یا آمار در صورت ارجاع مافوق
–          تکریم و ترویج فرهنگ نحوه رفتارشایسته با مراجعین

توانمندی های بخش
اندازه گیری فلزات سرب ، کادمیم ، آرسنیک ،مس ، سلنیم ، روی ، آلومینیم، منگنز، سدیم ،پتاسیم، کلسیم ، نیکل ، بیسموت با تکنیک کوره گرافیتی (GFAA)  در مواد غذایی
اندازه گیری فلزات آرسنیک ، سلنیم ، با تکنیک جیوه تولید بخار هیدرید (VGAAS) در مواد غذایی
اندازه گیری فلزات سنگین مس ، آهن ، روی ، نیکل و... با تکنیک شعله (FAAS) در مواد غذایی
 
تاریخ به روز رسانی: 1399/05/08
تعداد بازدید: 48
Powered by DorsaPortal